Tudom, hogy ezt inkább a véleményblogba kellene írni, mert az szólna elvileg a médiáról, de mégiscsak ez itten az én igazi otthonom, ide morgolódok szívesebben. Szóval most gondolkozom először komolyan azon, hogy valamilyen műholdas kültéri-beltéri kütyüt kell beszereznem, ha azt akarom, hogy értelme legyen annak a fekete doboznak, ami tévé néven áll a szoba közepén. Mert ez a három földi adó botrányosan nem ér semmit.
Eddig nem is szándékoztam műholdas adást beereszteni a lakásba, mert nem szeretek hosszasan a tévé előtt ülni, ha már rontom a szemem, akkor inkább a monitorral rontsam, több értelme van. De azért az botrány, hogy ezen az évi egy Szilveszter estén a három program közül egyet sem lehetett lazán, szórakozva nézni annak, aki nem akar kimozdulni, nem akar bulizni, csak át akarja vészelni ezt az estét. Elmondom, mi volt: az RTLKlub szabályosan úgy tett, mintha ez az este semmiben sem különbözne a többitől, filmek sorban egymás után rogyásig, ezerszer ismételt Drágám, a kölykök összementek-típusúak. A tv2 erőlködött egy csöppet Bagi-Nacsáékkal meg Irígymirigyekkel, talán Mikroszkóp-kabaré is volt valamikor, de addigra én már kifújtam, semmihez se volt kedvem. A királyi egyes meg adott kétszer egy óra Önök kérték-et élőben (feleannyi bőven elég lett volna), közben híradó, egyéb resztli, meg a Nagy vita különszáma (mondjuk, az még elment könnyed szórakoztatás gyanánt), de aztán folytatták a Krém című újdonsággal (ahol Nagy Tünde felismerhetetlenül rémes sminkje ragadott meg leginkább), majd pedig a Kell 1 pasi című új, rettenetes gagyival (Tisza Kálmán ükunokája* is jobban tenné, ha nem ilyen alacsonyra állítaná a saját mércéjét), mely közben kidőltem és feladtam, mert az ilyen hülye vihorászástól, idétlenkedéstől kiütéseket kapnék még akkor is, ha nem utálnám eleve az ilyen nő-férfi szembeállításra alapuló szórakoztatást. Miért kell a baromságokat terjeszteni, miért? Ráadásul közszolgálatilag.
Amikor nyáron hetekig nem volt semmi néznivaló, azt mondtam, hát igen, nyár van, uborkaszezon van, érthető. De könyörgöm, a nyár rég elmúlt és azóta is uborkaszezon van! Esküszöm, ha nem lenne az ugyancsak nem Oscar-díjas Barátok közt, meg a Vágó-kvíz, nem lenne mit nézni hétköznap esténként.
Veszek beltéri egységet, kintre meg lavórt, aztán legalább néha az m2-n, meg a Duna-tévén látok valami értelmeset.


*Tisza Kata, az egyik műsorvezető, aki hírek szerint sokkal értelmesebb, értékesebb leányzó, mint  aminek itt látszott