exbikfic

 

"Szent Gergely doktornak, híres tanítónknak az ő napján
Régi szokás szerint menjünk Isten szerint iskolába."

Így kezdődik egy régi népszokás, a gergelyjárás éneke, mellyel a gyerekek járták végig a házakat és gyűjtötték a jószívű adakozók természetbeni adományait, valamint a kisebb gyerekeket is ezzel próbálták csalogatni, toborozni az iskolábajárásra. Kodály Zoltán is feldolgozta ezt a dalt Gergely-járás című kórusművében.
Mert ma volt Gergely napja, Isten éltesse a Gergelyeket és Gergőket!

 

Hogy is mondja az a helyes, gödröcskés arcú asszonyka a reklámban: "na, most ránk férne egy kávé!" - én meg, mivel nem kávézom, valami egészen mást kívánnék ebben a percben, mert most jutottam el odáig, hogy ez a nyűves blográdió legalább pop-up formájában előugrik. Tudom, hogy ez nem a legjobb megoldás, én sem így terveztem, de örülök, hogy ennyi sikerült, mert egyelőre képtelen vagyok megoldani, hogy szépen, pofásan beilleszkedjen oda a baloldali sávba az egész ablakocska, ahogy más normális bloggerek sokaságánál látom. Ha egyszer valaki felhomályosítana, hogy pontosan mit is kell beillesztenem a sablonba, ha a zenék, meg a radio.blog fájl egy másik szerveren van, akkor nagyon hálás leszek és az lesz a jutalom, hogy ezentúl nem kell felugró ablakot elviselni senkinek. És addig? "Addig nincs megnyugvás, addig folyvást küszködni kell ..." - remélem, minden jó gyerek tudja, miből idéztem, ugye?

Azt írja Füles, hogy az ottani megasztárféle verseny zsűrijében van egy ladyboy kinézetű valaki - na, ha most nem fojtom el a rosszmájamat, akkor én meg azt mondom, az semmi, de itt nálunk a versenyzők közt van egy ladyboy-féle valaki. Ami nem lenne nagy baj, de a hangja se üti meg a mértéket, legalábbis szerintem.

Ez a ráadás, meg a jutalom a hűségeseknek. (Mark Knopfler: Quality shoe)

Haha! ez lett volna, dehát ember tervez ... Tripod végez, szóval, beintett nekem, úgyhogy aki szeretné hallani ezt a számot (nekem tetszik), írja be a böngészőjébe ezt:
http://pannonia0.tripod.com/mark_knopfler_qualityshoe.mp3

 

Azért rendesek vagytok, hogy nem pártoltatok el egészen tőlem, amilyen semmitmondó firkákat dobálok ide mostanság. De nincs semmi ihletem, tunya, tehetetlen téli álomban leledzem, ilyenkor szoktam webkamerákat idelökni vagy idézeteket a Micimackóból. Most pedig zenék vannak soron, mióta összeszedtem egy jókora mp3-készletet. Ez mind, mind csak pótlék, hogy ne árvuljon el egészen ez a blog és a tulipánok se hiába virítsanak ott fent.
Aztán majd lesznek tartalmasabb gondolatok is biztosan előbb-utóbb.

 

Nagyon érdekes dolgokat produkál ez a freeblog. Például tegnap a Duran Durant feltettem egy másik tárhelyre, innen odalinkeltem, ebből az lett, hogy a link nem működött, illetve, azt jelezte, hogy nincs meg az oldal. Az oldal megvolt, mert ha a címsorba beírtam az egész url-t, akkor működött.
Aztán feltöltöttem a freeblogra a Duran Durant, a linket átírtam, azóta meg se jelent a bejegyzés sem, nemhogy működött volna. A szerkesztőben szépen ott volt, de az oldalon nem jött elő. Most az előbb felrémlett, hogy törölt bejegyzés után eddig is csak akkor működött az új, ha volt már utána még egy bejegyzés. Na, ekkor írtam ide ezt, most már működik az előző is. De hogy miért, miért??? Miért kell még egyet írni, ha egy törölt bejegyzés helyére írunk???
De ami még ennél is jobban bosszant, hogy ha ide felteszek még néhány zenét, betelik a tárhelyem, máshonnan pedig nem működteti. Blográdiót tehetnék fel, meg is van a program, de még nem volt türelmem beleásni magam, hogyan kell. Majd próbálkozom.

 

Egyébként pedig Füles jól mondja: ránkfagyott a Golf-áramlat, mert tényleg ránkfagyott. Még világos volt hat óra körül, amikor ugyan csöpögött még az eresz, de a földön már jéggé fagyott a víz, ami fentről lecsurgott. Francos tél, nem akar vége lenni.

 

Kedves M. V.! A magyar melléknév és mint ilyen, kisbetűvel írandó, attól még nem kevésbé magyar, aki leírja, legfeljebb tiszteli a magyar helyesírást ahelyett, hogy mindjárt kiabálna.
A tesztet pedig nem magyarok találták ki. Találj ki magyar mondai alakokkal, akkor azt is kitöltjük.

Hogy valakinek folyton egy rugóra járjon az esze és van energiája állandóan kötekedni ...

süti beállítások módosítása