De jó lenne, ha sikerülne valami otthon végezhető munkát találnom az elkövetkező 6 évre! Ugyanis akkor telik le a lakáshitelem. Az idén elmehetnék előnyugdíjba, mert betöltöm az ötvenhetet, megvan a 38 év munkaviszonyom is hozzá, csak egy a bibi: sokkal kevesebb lenne a nyugdíjam, mintha kivárom az időmet, és ennyiből nem fogom tudni abszolválni a törlesztést, rezsit és a mindennapi életet. Viszont ha ezt a kevés nyugdíjat és a mellékkeresetet összeadnám, még jobban is jönnék ki, mint most. Eddig a nyugdíj említésétől is hányinger kerülgetett, annyira nem érzem magam se néninek, se rozzantnak, se szellemileg hanyatlóban lévőnek és úgy gondoltam, hogy amíg csak munkahelyem lesz, dolgozni fogok. De az utóbbi hetekben annyira összejött minden otthon is, igazság szerint már most se szabadna napközben egyedül hagynom anyámat, mert nem tudja ellátni magát, meg aztán olyan mértékben kezdenek ellehetetlenülni a munkahelyi körülmények idebent, hogy egyre többször keresem az ürügyet az otthonmaradásra, ami rám egyáltalán nem volt eddig jellemző és  ebből előbb-utóbb baj lesz. Ezt a kettős prést nem fogom bírni büntetlenül, egyszercsak azt fogja mondani a szervezetem, hogy állj!  És akkor aztán tényleg itt a csőd.
Maradhatnék a munkahelyemen is, mint nyugdíjas, mondjuk hat- vagy négyórásként, amilyen helyzetben van az intézmény, még örülnének is, hogy kevesebb fizetést kell adniuk. De ennek nagy kockázata van: abban a pillanatban, ahogy a cég csőd szélére kerül, a leépítésnek ez a menete: elküldik a nyugdíjasokat, majd pedig a részmunkaidősöket. Ezt egy évvel ezelőtt már végigasszisztáltam, amikor 13 milliós tartozást halmoztunk fel és vészhelyzet volt. Tehát részmunkaidősnek lenni, plusz még nyugdíjasnak is, ez teljes bizonytalanságot jelent, bármikor azt mondhatják, hogy sorry, helyzet van, neked meg úgyis ott a nyugdíjad, bocs, de megválunk tőled.
Tehát ha valaki tud valami otthon végezhető melót: adatbevitel, katalóguskészítés, retrospektív konverzió (könyvtárosok értik, mi ez: régi katalógus gépre vitele), másolás, oroszról-magyarra fordítás, olaszról-magyarra fordítás, 18-19. századi magyar, orosz, olasz szövegek átírása gépre, vagy kéziratos szöveg átírása gépre, interneten, mailen, floppyn, cd-n szállítható munka, kérem szépen, szóljon! Hirtelen ötlet volt, hogy ideömlesztem a gondomat, de annyian jártok errefelé, és hátha valaki hall valami idevágót a környezetében, sose lehet tudni. Köszi mindenkinek!

Ez nem Szemlédi András lottóötös-nyertes fizetett hirdetése volt!