Hát jó, akkor beszéljünk egy kissé érdesebben:
Ha mondjuk, kifejteném, hogy ejnye-ejnye, milyen csúnya dolog, ha valaki röptében a legyet is ..., akkor két képernyőnyi indulattól sistergő leveleket fogok kapni bővérű olvasóktól? Ha arról írnék, hogy nahát, mennyire nem tudom elfogadni, ha valaki buddhista/mohamedán/krisnahívő/jehovatanúja/mormon/izraelita...stb., akkor az összes buddhista/mohamedán/krisnahívő/jehovatanúja/mormon/izraelita...stb. olvasó fog dörgedelmekkel bombázni? Ha azt fejtegetném, hogy előítéletekkel viseltetem a nem-heteroszexualitás iránt, akkor az összes meleg és leszbikus rámtámad majd?
Szándékosan vettem elő csupa olyasmit, amiről biztosan nem fogok rosszallólag szót ejteni, mert egyik embercsoport iránt sem érzek ellenszenvet. Azt hiszem, mindenki arról ír, amiről akar, aki pedig olvassa, azt gondol közben, amit akar. Illetve: sosem véletlen, mit gondol közben.

De tessék tudomásul venni, hogy a lehetséges sértődések elkerülése végett sem fogok mindig semleges témákat választani, nem fogok állandóan a napi utazásaimról, az emlékeimről, a gyerekkoromról, iskolai és munkahelyi sztorikról, kedvenc dalaimról, illetve a weben szerzett élményeimről írni csak azért, hogy tessen mindenkinek és ne lehessen belekötni. Arról írok, amit jónak látok, amiről van véleményem. És nem tartozik senkire, hogy közben mire és kire gondoltam. A gondolat és a fantázia pedig szabad. Mindenkinek.