Itt a dolgozómban az előbb meg a következő történt: azt mondja a hangosbeszélő, hogy "tűzriadó következik, ez csak próba, kérem, őrizzék meg a nyugalmukat". Így, ennyi.  Ezután újabb hang az éterből, érezhetően szalagról egy gép: "Tűz van az épületben, kérem, hagyják el az épületet" - és elismétli vagy tízszer megállás nélkül. Jól van, mintha mi sem történt volna, maradtunk, ahol voltunk. Ezután eltelt vagy tíz perc, már el is felejtettük az egészet, mire megint szól a doboz: "Figyelem! Az épületet nem kell elhagyni!"
Namármost: nem lett volna egyszerűbb a legeslegelején megmondani, hogy ez csak mikrofonpróba (mert ez az volt, nem próbariadó, akkor el kellett volna hagyni az épületet, mintha élesben menne...), mindenki maradjon a helyén? A nyugalmunkat meg ennél sokkal keményebb helyzetekben is megőriztük már, köszönjük, azzal semmi gond, majd mi eldöntjük, akarunk-e pánikolni, vagy nem.
Azért elgondolkodtató, vajon mitől kapcsoltak a végén? Szerintem az épület nagyobb hányadában fellelhető, a mi fizetésünk többszöröséért bejáró és köztisztviselői státuszban v...kat meregető (bocs'!) cicababák és plázapatkányok elkezdtek letódulni a főlépcsőházban, aztán amikor a rendészekhez értek, azok észbekaptak. Így lehetett.