Még mindig a tévé: elgondolkodtató, hogy mitől termett ennyi alkalmatlan ember a médiában, vagy aki úgy általában nem alkalmatlan, az meg sokszor nem neki való feladatot kap/vállal.
Például az alant említett Zelinka Ildikó az ő sugárzó mosolyával, vihogásával, szemvillogtatásával és a süket dumájával, még sportriporternek se jó, de egy ideje már a lottóhúzásoknál is műsorvezet. Őt szokta váltani ebben a szerencsejátékos show-ban Cserháti Ági, aki úgy beszél, mintha nem lenne képes becsukni a száját. Aztán az egyik híradós lány, aki a NagyKönyv-versenyeken is az egyik műsorvezető volt (és ott azzal hozott ki a sodromból, hogy oda nem illő helyeken állandóan hangosan felnevetett zavarában), ő például szerintem egyszerűen beszédhibás, a sziszegő hangokkal problémája van - ami magánügy lenne, ha nem mikrofonba beszélne milliók füle hallatára. No meg Nagy Tünde, aki amíg az MMM-et vezette, azt nagyon megfelelően csinálta, jól kérdezett a riportokban, jól mondta a felvezető szövegeket, értelmes volt, kellemes volt a külseje azokhoz a hétköznapi témákhoz, amelyeket az a műsor érintett. Jól vezette a Főtér neki rendelt adásait is. De most! Most a Krém című, már címében is borzasztóan elhibázott, alcímében meg végképp elfajzott (Édes mindenkinek - ez miféle alcím??? nyelvhelyességileg magyartalan, de értelme sincs) vasárnap esti betevőnknek egyik műsorvezetője, na, oda aztán végképp nem való. A szilveszteri első adásban úgy volt sminkelve, hogy kb. negyedóra múltán ismertem fel, ki is ez a nő, akkor is csak a hangja tűnt gyanúsan ismerősnek. A kikészítése azóta valamennyit enyhült, de a ráadott ruhák annyira nem neki valók, hogy láthatóan kínlódik bennük, tegnap például úgy ült le a kanapéra, mint aki karót nyelt, látszott, hogy még az irányt is betájolja, merre kell fordítania a térdeit és mere a törzsét. És persze ez a feszélyezettség az egész műsor alatt rajtaragadt, hiszen ki tudna felszabadultan beszélgetni, ha rosszul érzi magát a ruhájában.
Ja, és kilel a hideg, amikor az egyébként aranyoska Bényi Ildikó évek óta kivétel nélkül minden Önök kérték  végén azt mondja: "Köszönöm megtisztelő figyelmüket" - ha csak egyszer, egyetlenegyszer elhagyná ezt a semmitmondó frázist, ami éppen attól semmitmondó az ő szájából, mivel minden egyes alkalommal megismétli ugyanezt!
Média-rinyablog, ez lett most itt.