Ilyen nincs! Ifjú szomszéd most vág fát az udvarukon. Felhívom a figyelmet az időpontra: éjjel negyed egy múlt.
Amikor hetekkel ezelőtt először hallottam késő este valami döngést, megijedtem, el nem tudtam képzelni, mi lehet (mondjuk, betörők ugranak be a vaskerítésen, volt már rá eset, az járt hasonló hangokkal). Aztán nappal rájöttem, hogy például a bejárati ajtót úgy csukja, hogy csak úgy dörren (az előző lakók idején is ugyanez az ajtó volt, de akkoriban nem volt hangja, érdekes). De egyik este fél 11-kor kezdődött az ismétlődő zaj, amiről kiderült, hogy favágás hangjai. Ez általában minden este újból és újból megfigyelhető, váltakozó időpontban. Ma úgy látszik, éppen negyed egykor derült ki odabent, hogy elfogyott a tűzifa.
Ez egy csendes környék. Ha a szemközti nagy létszámú családnál éppen nincs az évente egyszer szokásos névnapi buli, melyet az udvaron, fényszórókkal történő kivilágításban és hatalmas hangerővel történő zenéléssel-énekléssel tartanak, akkor itt éjszaka általában csend van. Illetve volt. Eddig.
A jelenség pozitívuma: nyugodt lehetek, hogy éjszaka is van jövés-menés tőlem pár méterre a falon túl, úgyhogy betörő legyen a talpán, aki itt rosszban mer sántikálni, mert sose lehet biztos benne, nem jön-e szembe vele a szomszéd srác, kisbaltával a kezében.