exbikfic

 

Ugyan nem ma volt, de most eszembe jutott a tegnapi Megasztár. Ezt a harmadik (harmadik? nem tudom biztosan) szériát egyáltalán nem néztem eddig, fogalmam sincs, ki kicsoda, egyedül a villamosvezető srácot tudtam azonosítani, mivel itt-ott olvastam már róla riportokat, híreket. Elnézést a rajongóktól, nem akarom megsérteni az érzelmeiket, de én már az előző szériában megcsömörlöttem az egész versenytől, de főleg attól, ahogy zajlik: a véres küzdelemtől, a hatalmas tét nyomásától, ami ránehezedik ezekre a fiatalokra, a stylistjük, fodrászuk, kozmetikusuk stílusától, a játék, a tiszta, szép vetélkedés hiányától. Aztán meg, amikor megvolt a győztes és kiderült, ki kell a lemezkiadóknak, ki kell a közönségnek, no meg, hogy a győztesek és egyéb helyezettek vagy helyezetlenek mit tudnak kezdeni ezzel a borzalmas teherrel, amit a sztárrá válás hajszolása jelent - akkor meg egyenesen felháborított, milyen lelkiismeretlenül hagyja a szakma, hogy ezek a gyerekek a nagy-nagy akarástól túlhajtsák magukat, összeroppanjanak, vagy éppenhogy elsikkadjon némelyik tehetség ki tudja, miért, mert ilyen is akad köztük.
Nem néztem végig a tegnapi adást, csak az egyéni énekszámokat láttam és azt hiszem, ezután sem leszek lelkes szombat esti nézőjük. A fiatalok tényleg tehetségesek, de ugyanazt látom, amit az eddigi versenyeken, ugyanúgy nagyon nagy tétre játszanak, ugyanúgy túl vannak fárasztva, ugyanúgy túldramatizálja mindenki, a zsűri és ezért persze a versenyzők is az értékelést: elhangzik valami picike negatívum és a mosoly máris lehervad, esküszöm, mint a némafilmhősök eltúlzott mimikája. És ez hétről hétre, ahogy fogy a társaság, egyre drámaibb lesz.
Görög Zitát pedig mellőzhetnék már, tegnap például annyira okoskodott, hogy Novák rá is kiáltott, valahogy így, "jaj, ne fordítsuk már le a zsűri véleményét!" - amin a modellke annyira megsértődött, hogy hangosan elkezdett vitatkozni, de szerencsére elnyomta őt a zsűri csatazaja. Sose tudtam, ugyan mit keres ott ez a nő, de hogy ennyi idő után még mindig csak vele tudnak számolni, mint Tilla műsorvezető-partnerével, ezen nagyon csodálkozom. Nála rátermettebbet igazán találhattak volna, aki mondjuk, értelmesen tud kérdezni is abban a pár másodpercnyi időben, míg várják a zsűri véleményét, vagy aki például nem simogatja nagy együttérzéssel a szerencsétlen páciensek hátát és nem öleli magához, mert nem hiszem, hogy ezt bárki igényli közülük olyankor.

 

Hova jutottam az adsl-nek köszönhetően? Megmondom: jelen pillanatban a képernyőm jobb felén írom ezt a szerkesztőben, a bal felén pedig megy egy éjjel-nappal működő orosz tévé, amely folyamatosan mai orosz előadók klipjeit játssza. A hírtévéjük oldalán találtam ezt a címet és kíváncsi voltam, milyen. Hát meg kell mondanom, semmivel sem rosszabb, mint a magyar nevesincs-fiúk és lánykák számait hallgatni, sőt, valamivel élvezetesebb is (arról nem is beszélve, hogy mikor láttam utoljára klipet a magyar földi csatornákon?).
A fiatalok szépek, csinosak, jól énekelnek, a szövegek persze olyanok, amilyenek, dehát én egy Groovehouse vagy Unix-szövegtől se vagyok elragadtatva. Meg aztán, valljuk be, a Beatles-számok szövegének színvonalán is meglepődtünk, amikor később megtanultunk angolul és már nem csak a kiejtést utánoztuk, mint a rock hőskorában. A klipek képi megoldásai és a sztorik is helyenként igazán ötletesek és szórakoztatóak.
Meglepve láttam az előbb Sofia Rotaru számát, aki legalább húsz éve is már felkapott ifjú énekesnő volt (eredetileg moldáviai származású, de úgy látszik, maradt Oroszországban). Még most is szép és jól énekel, semmivel sem marad el a húszévesek mögött.
Elmondhatom, hogy ma is felfedeztem valamit, előítéletekből is eggyel kevesebb van, egyszóval, megérte ez a kattintás is.

 

Az idén még nem is néztem horoszpókot, nosza, lássuk, hogy aki Bika, mire figyeljen.

Ez ugyan erre a hétre szólt, ami már lassan lefut, de nem vesztettünk semmit, legalább ellenőrizni lehet, mi vált be belőle:

Nyugodtan tervezgessen tovább, a Vénusz, az Ön uralmi planétája a továbbiakban is ebben segíti. Hosszú távú terveit vegye tehát komolyan, s némelyiket már ezen a héten igyekezzen megvalósítani – különösen akkor, ha a jegy harmadik hetében született. Egy barátja vagy ismerőse révén remek üzleti ajánlatot kaphat, amely ha nem is jelentősen, de segíthet anyagi helyzetén. (megjegyzem, semmilyen üzleti ajánlatot nem kaptam, én ajánlottam üzletet annak, aki bizonyos javítási munkálatokat fog végezni a házon, az igaz, hogy az üzlet létrejött) Szóba jöhet egy külföldi út, illetve külföldi munkalehetőség, amit természetéből adódóan alaposan át fog rágni (nem rágok semmit, nincs külföld). Baráti kapcsolatai lendületbe jönnek, és akivel haragban volt, újra szeretni fogja. (nem vagyok haragban, mindenki szeret, mert olyan kis tünci vagyok, hehe) Partnerét vagy házastársát is érhetik anyagi és egyéb sikerek, amely kapcsolatukat derűssé és harmonikussá fogja tenni (erre már inkább nem is mondok semmit). Kedden és szerdán azonban nem árt, ha egy tervét körültekintőbben kezeli, mert szétszórt és figyelmetlen lesz; egy pletyka rosszkedvűvé teheti, ám mielőtt tisztázná a helyzetet, várjon csütörtökig (egyszer majdnem sót szórtam cukor helyett a tejbegrízbe, de hogy kedden vagy szerdán? pletyka viszont biztosan nem volt).


Ennek, ami a mai napra szól, se füle, se farka, nem tudom, honnan fordították-ferdítették, de aki ebből ért valamit, az nagyon para vagy nagyon ezoterikus:

A mai bolygókapcsolatok hatása, hogy a szenvedélyek nagyon szenzitívek lesznek. Sok esetben a hatás azonban észrevétlen, kivéve a csendes zene szeretetét. Ami a külső körülményeket illeti, népszerűséget, kellemes életkörülményeket és kellemes kapcsolatokat hoz a másik nemmel, még akkor is, ha ez nem tart sokáig. (a másik nemmel? ja, tudom már, átjön a szomszéd a fiával és a fent említett üzleti megállapodás szerint bontják a romos kamrát hátul az udvarban) Sok függ attól, hogy érzéseidnek megfelelő levezető csatornát találj, mert erős benned a kalandvágy. (méghogy kalandvágy! bennem! ahhoz újra kellene születnem)


Aztán itt egy másik mára, ez se jobb:

Érezhetően sokat változik ma ön körül minden (na, az ki van zárva). A levegő szinte forr mindenütt, ahová csak belép (persze, megyek és begyújtom a gázt a konyhában, hacsak attól nem fog forrni a levegő), olyan hatalmas a pozitív kisugárzása. Ezt most már ön is észreveszi, és ki is használja.


Ebből ennyi bőven elég, most egy fél évre biztosan letudtam a horoszkóptanulmányozást.
Sokkal jobban foglalkoztat, hogy lassan lerobbanok teljesen, annyira fáj a derekam. Úgyhogy ha a horoszkópom takarítást jósolna, még akkor is elmarad ma a porszívózás, meg minden elmarad, ami felesleges mozgást igényel. Gyógyszernyelés van, kenegetés van, ülés van bebagyulálva és várakozás van, hogy holnapra vagy holnaputánra elmúlik. Fel kellene hívni a vietnámi csodadokit, aki helyre szokott tekergetni. Nyaff.

Hiába, az örök értékek nem mennek ki a divatból. Például ilyen maradandó tényező a Kockásfülű Nyúl, ugyebár, mert akiből ennyi év után is kedvelt farsangi jelmez születik, az örökké élt, él és élni fog. Éljen a Kockásfülű Nyúl (meg Mazsola és Tádé, Cicamica, Kukori és Kotkoda, Doktor Bubó, Pom-pom, Lolka és Bolka, Rumcájsz, Mirr-Murr kandúr, Mekk mester, az egész Mézga család Máris szomszéddal bezárólag, stb. stb.) úgy is, mint a világörökség részei!

Ilyen hírt látok: A földre lökte, majd kifosztotta a szerencsétlen nénikét az aljas gazember - mondom magamban, megnézem már, hány éves az a nénike. Nos, nem hiába gyanakodtam: a hírből kiderül, hatvanhat. Nem kilencvenhat, nyolcvanhat, hetvenhat, hanem hatvanhat.
Jesszus, nyolc év múlva én is ...??? Tiltakozom, a leghatározottabban tiltakozom!

süti beállítások módosítása