roka.jpg
Itt van ez az óriásplakát, amiről lépten-nyomon ez a szép róka néz farkasszemet (huhh, minő képzavar) a járókelővel. Közben meg azt gondolja: "úgy látom, új lakók jönnek!"
Ez egy most épülő lakópark - sőt, lakókert! - reklámja, amely objektum egy igen szép természeti környezetben fog sitty-sutty keletkezni, mintegy kinőni a földből, hogy ily módon el is foglaljon majd pár hektárocskát abból a kevés zöldből, ami még ezt a szerencsétlen nagyvárost körülveszi. A kis rókának már ezért sincs sok oka az örömre - jön majd a sok Simabőrű, akikkel csak baj van, igaz-e, Vuk?
Ha pedig a dolgot az ember szemszögéből nézzük, aki sok-sok millióért éppen lakóparki lakást keres, nem biztos, hogy rókákkal szeretne együtt lakni hátralevő életében.  Ez a plakát, ha szó szerint vesszük, első blikkre azt sugallja, hogy jövendő otthona egyenest a vadonban lesz, körülvéve a természet flórájával és faunájával.  Pedig az se lenne jó, ha így lenne, de az se szerencsés, hogy a fauna élőlényei, élükön a rókákkal, már az építkezés kezdetén pánikszerűen fognak elmenekülni a környékről is, nemhogy még örvendezve új lakótársaiknak tekintenék az embereket. És igazuk lesz.
Reklámszakemberek profitcélú, kínnal kiizzadt ötletei, hol a ti határotok?